Rochii din Mătase Naturală

Mătasea naturală este o țesătură nobilă, foarte prețioasă, ce a devenit un simbol al purității, calității și autenticității unui articol vestimentar.

Este cu adevărat cea mai luxoasă și confortabilă țesătură existentă. Mătasea a fost și este încă purtată de personalități regale, celebrități și lideri mondiali, de când a fost descoperită, în urmă cu mai bine de 5000 de ani.


Este pur și simplu uimitor de frumoasă, plăcută la atingere și foarte confortabil de purtat. Și dacă rochia ta este făcută din această țesătură magică – nu vei dori să mai porți altceva! De aceea, mătasea naturală a devenit unul dintre materialele noastre favorite în procesul de creație al rochiilor de ocazie și credem ca această țesătură este perfectă pentru a te simți uimitor la evenimentele tale speciale.

Descoperă colecția BEL PUNTO de Rochii din Mătase Naturală, scurte, midi sau lungi, potrivite atât pentru evenimente de zi, cât și pentru cele de seară.

 

PROVENIENȚA ȚESĂTURII DE MĂTASE NATURALĂ

Dar mai întâi, s-ar putea să te surprindă ce este cu adevărat mătasea. Mătasea este țesătura fină cu care un vierme de mătase își toarce coconul. Viermele de mătase se dezvoltă, crește în coconul său și iese 20 de zile mai târziu sub formă de molie. Firul care este produs de glandele de filare ale viermilor de mătase, este cea mai fină și mai puternică fibră naturală din lume. Mătasea este o fibră proteică, ceea ce înseamnă că din punct de vedere chimic este destul de asemănătoare cu pielea umană. Din acest motiv, MĂTASEA este adesea denumită „a două piele”.

CALITĂȚILE UNICE ALE ȚESĂTURII

Mătasea naturală are o strălucire unică și naturală care „iluminează”, pe care nicio altă țesătură nu o posedă. Suplețea țesăturii din mătase nu poate fi regăsită în alte țesături, fără a fi tratată cu aditivi. Țesătură fluidă, 'curge' cu adevărat într-un mod atât de suplu și natural, fiind irezistibilă la atingere. Abilitatea minunată de a drapa puternic și totuși de a 'curge' ușor, face acest material perfect, pentru a crea cele mai elegante rochii.

    

Poți opta pentru o rochie din mătase naturală pentru cele mai speciale venimente, precum nuntă sau cununie civilă.

Mătasea naturală are proprietatea de a răci și a încălzi simultan, făcând acest material ideal, atât pentru evenimentele de vară cât și pentru cele din sezonul rece.


Mătasea poate absorbi până la 30% din greutatea sa în umiditate fără să se simtă umedă. De asemenea, va absorbi transpirația, în timp ce lasă pielea să respire. Acesta poate fi un punct important mai ales pentru persoanele sensibile la căldură, deoarece va menține temperatura corpului confortabilă, în timpul temperaturilor ridicate.

PERSPECTIVA SUSTENABILĂ

Mătasea naturală este o țesătură hipoalergenică, tratată fără aditivi. Este benefica atat pentru pielea ta și faci și o favoare mediului, alegând o țesătură care este fabricată în mod natural.

      


ÎNGRIJIREA ȘI ÎNTREȚINEREA ARTICOLELOR DIN MĂTASE NATURALĂ

Mătasea necesită o atenție specială, în ceea ce privește curățarea, călcarea și depozitarea acesteia.

Poți spală rochia din mătase naturală, fie la o curățătorie chimică de încrederea, fie acasă, manual sau la mașina de spălat, la temperatura scăzută.
Recomandăm spălarea manuală, într-un lighean încăpător, apa să fie la o temperatura medie, nici prea rece, nici prea caldă. Dacă nu este posibila spălarea manuală, puteți utiliza programul delicate la mașină automată.
După ce articolul este uscat complet, se calcă prin aburire, nu se aplică direct fierul de călcat pe țesătură.

Mătasea are mai multe beneficii atunci când vine vorba de îngrijirea ei. Nu își pierde strălucirea după mai multe spălări și își menține integritatea structurală datorită stabilității dimensionale a fibrelor.

  

<>Comentarii